Matisyahu se solidaritza amb els colons dels assentaments

Iñigo Sáenz de Ugarte

Matisyahu ha volgut dementir a tots els qui van afirmar que la campanya contra la seua actuació en el festival Rototom Sunsplash de Benicàssim en agost era simplement una forma d’antisemitisme al dirigir-se contra un jueu nord-amerià pel fet de ser jueu. Els qui deien, basant-se en les seues declaracions, que era un artista apolític que volia la pau i la concòrdia entre pobles.

El músic nord-americà es va reunir en setembre amb el president del Consell Regional de Samària, Yossi Dagan, el màxim responsable polític dels assentaments jueus al centre i nord de Cisjordània. En una entrevista amb la web Arutz, un mitjà partidari dels colons, se va mostrar molt content pel desenllaç del conflicte que va patrocinar: “Crec que en aquest cas hem guanyat la batalla”.

El Consell Regional de Samària agrupa totes les localitats israelianes situades en territori ocupat als palestins en eixa zona de Cisjordània. Sol estar controlat pels més fanàtics, gent que mai no acceptarien sota cap concepte l’establiment d’un Estat palestí perquè creuen que tenen un dret irrenunciable a eixa terra, malgrat que haja estat arrabassada als palestins por la força.

 

Publicat a www.guerraeterna.com (8 d’octubre de 2015)

País Valencià, Segle XXI © 2024 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER