Manifest pels drets lingüístics al País Valencià

Estem assistint amb indignació a l’augment i la multiplicació de casos de
discriminació lingüística al llarg del País Valencià. De fet, des de les diferents entitats sotasignades hem denunciat la vulneració de drets lingüístics com la de Carles Mateu, a Almenara; Lluís Xavier Flores, al Campello; Rubén Durà, al Puig; Laura G., al Festival Arenal Sound; Paco Muñoz, a Elx, i molts altres. Aquests casos constitueixen no només una
manca de consideració i de respecte sinó sobretot una greu vulneració de la legalitat vigent cap a la llengua pròpia i oficial del poble valencià.

Per avançar en la solució les entitats sotasignades proposem:

1.  Que l’Estat assumisca d’una vegada per totes la pluralitat lingüística i
cultural existent com un fet enriquidor i no com una anomalia que cal fer desaparéixer. Ha adoptar les mesures oportunes perquè aquesta pluralitat siga vista com un valor a escola i els mitjans de aquest valor.

Estat ha de posar punt i final a les actuacions de membres del cossos i forces de seguretat que es caracteritzen per un supremacisme lingüístic del castellà repecte aplicar la legislació vigent pel que fa al règim aquests cossos, el qual considera com una falta molt greu qualsevol discriminació o assetjament per raó de la llengua. No poden quedar impunes comportaments que coarten la expressió dels ciutadans valencianoparlants.

3.   La Generalitat Valenciana ha de fer valdre el seu paper de garant dels drets àmbit públic com en el se cap vexació més per motius lingüístics.
alfabetització en valencià especialment per al funcionariat dels cossos i forces de seguretat destinats al País Valencià.

5.  Animem la ciutadania a denunciar públicament cada cas de discriminació lingüística que es produïsca, perquè sols així es podrà obrir un camí cap a una major pressió opinió pública a fi que la Generalitat Valenciana administració i el carrer.

Per tot això, les entitats sotasignades, defensores de la convivència entre pobles i opinió pública valenciana i els organismes internacionals i ens compromentem a vetlar pels drets lingüístics de la ciutadana valenciana proclamant el dia 4 de desembre com a Dia dels Drets Lingüístics al País Valencià.

ACPV, ACV Tirant, Escola Valenciana, Castelló per la Llengua, Ca Revolta, Confederació Gonzalo Anaya i Societat Coral El Micalet;  els sindicats A Contracorrent, BEA, CCOOPV, COS, FAPA-València,  Intersindical Valenciana i UGTPV; i els partits polítics PSPV-PSOE, EUPV, Compromís, ERPV, Els Verds del País Valencià i PSAN.

País Valencià, Segle XXI © 2024 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER