Laura i Jaume

Diego Gómez

Tothom ho ha llegit. La notícia s’ha desbordat com una “pantanà” (avui ja fa 31 anys de la de Tous). Quasi una setmana després de presentar “Tot de Nou”, l’especial de Televisió Valenciana on s’explicava la nova programació de la cadena pública autonòmica i les intencions renovadores per aconseguir una televisió més transparent, participativa i plural, s’ha produït un fet ben significatiu: la Conselleria d'Educació impedeix que dos membres d'Escola Valenciana participen a un debat televisiu sobre ensenyament.

Laura és la directora de l’escola del barri on vaig viure la meua infantessa i joventut. Dona activa, d’ulls vius i de fermesa en la paraula és l’actual presidenta de la Fundació Sambori i de la Coordinadora d’Escola Valenciana a la ciutat de València(CAPPEV). Mestra de mestres, ha impartit cursos d’actualització pedagògica i de capacitació per a vehicular les classes en la nostra llengua. Laura sempre ha defensat l’ensenyament en valencià com a programa d’integració, acollida i compensació educativa. Lluitadora com cal, ha tingut sempre que bregar amb la intransigència del govern de Rita per organitzar totes les primaveres les Trobades al cap i capsal.

Jaume és el director d’una de les escoles capdavanteres en la innovació i la renovació pedagògica del País Valencià. Des de la comarca de la Marina Alta, la seua llavor s’ha pogut plantar i recollir per un fum de centres i escoles del nostre País. Home pacient, treballador i referent d’Escola Valenciana, és precursor d'Enxarxa't, la Xarxa de Centres de Qualitat que forma part de l'entitat cívica. A més, coordina la Comissió d'Educació d'Escola Valenciana i forma part de la Unitat per a l'Educació Multilingüe de la Universitat d'Alacant.

Laura i Jaume són amics, i són uns professionals tant gegants com el nostre Penyagolosa. Tots dos són professionals constatats per a parlar sobre temes educatius des d'una visió de l'ensenyament valencià que duu a terme programes òptims des de l'escola pública. Ells dos, junt d’altres, han estat els interlocutors d’Escola Valenciana front a la Consellera d’Educació en tot el procés de desenvolupament del decret de plurilingüisme del PP prescriptiu a l’actualitat. Són dues persones de trellat, conegudes de la Consellera Català. Dos directors que han treballat de valent en les darreres dècades per fer complir la llei, per donar a conèixer les avantatges de la immersió lingüística. Laura i Jaume sempre s’han preocupat per dignificar la docència i sempre han demostrat la seua estima pel seu alumnat.

Quina por té la senyora Català a Escola Valenciana? Quina consigna té la Consellera per part del seu partit per arraconar Escola Valenciana? És aquesta altra retallada de la Conselleria? Tots i totes els que hem patit l’absurd del control exhaustiu per part de la Inspecció i de la Direcció General corresponent, ens sentim ara més que mai Laura i Jaume, som ara la veu d’Escola Valenciana, perquè mentre la Conselleria d'Educació concedeix permisos a diari per infinits motius menors, a Laura i a Jaume les deneguen la seua participació durant una hora en un debat sobre qualitat educativa a la televisió pública valenciana.

Senyora Consellera vostè no pot posar portes al camp i impedir el debat sobre el futur de l'educació valenciana. Amb aquesta actitud va en contra del treball per millorar el nostre model educatiu i denota una manca d'educació democràtica i de voluntat de diàleg. Senyora Català, tinga seny (pel seu cognom), per eixe camí es pot convertir en una segona Font de Mora.

Publicat a La Veu del País Valencià (20 d'octubre del 2013)

zp8497586rq

País Valencià, Segle XXI © 2024 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER