Villatoro: “En cap cas l’autodeterminació de Catalunya s’ha de pagar amb la ruptura de l’espai cultural comú”

Ara ens toca preservar l’espai cultural complet. […] És un objectiu antic. Però torna a ser nou”.

L’escriptor Vicenç Villatoro ha alertat a un article que més enllà del procés encetat a Catalunya “s’està produïnt un procés de ruptura de l’espai cultura […] que no ve d’ara“.

A l’article Trencar l’espai publicat a El Temps, Villatoro ha indicat que aquest trencament està vivint un moment d'”acceleració” degut a la por que “potser tingui traducció política” o basat en l'”afany d’aïllar Catalunya“.

Més enllà de la política […] ara ens toca preservar l’espai cultural complet ─ha continuat─ perquè aquesta trama cultural no es trenqui, passi el que passi a Catalunya“.

Al text, l’autor hi ha afegit que aquest objectiu és “antic” però que torna a ser nou: “Els processos polítics seran diferents […]. Pero`acabin com acabin, cal que hi hagi al seu costat una xarxa cívica i cultural, uns llaços que determinin un espai“.

Finalment, Villatoro ha conclòs que el procés d’autodeterminació de Catalunya “en cap cas s’ha de pagar amb la moneda de la ruptura de l’espai cultural comú i compartit” i que des del Principat “hem de poder treballar per totes dues coses a la vegada“.

País Valencià, Segle XXI © 2024 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER