Dimecres 22 de maig a Fan Set (València) Presentació del darrer Premi Octubre, d’Antoni Martí.Una odissea planiana: Amb l’autor i Gustau Muñoz

Presentació del llibre París, Madrid, Nova York: les ciutats de lluny de Josep Pla, d’Antoni Martí Monterde
19.00h a la llibreria Fan Set

amb Antoni Martí i Gustau Muñoz

Premi Joan Fuster d’assaig 2018 (Tres i Quatre).

Què tenen en comú ciutats com París, Madrid i Nova York? Des del punt de vista de la modernitat, molt; des del punt de vista de la literatura catalana comparteixen també una idea urbana convertida en relat, i el seu narrador és Josep Pla. Aquest llibre és una poètica del relat de viatge i de la flânerie en ciutats que no són la pròpia —Girona o Barcelona— de l’autor; i precisament per això ensenyen a caminar de manera diferent a un Pla periodista i memorialista. En moments molt concrets, els anys vint i els anys cinquanta, Pla projecta sobre les ciutats visitades una mirada paisatgística, i en desprèn una poètica de l’escriptura desplaçada, fins i tot una sociologia de la ciutat, la pròpia i l’estranya. Dos eixos fonamentals de la poètica d’un dels escriptors europeus més fascinants del segle XX.

País Valencià, Segle XXI © 2024 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER