Manifest valencià en suport al referèndum de l’1-O

BARCELONA 06 02 2017   Judici pel 9N a Artur Mas  Joana Ortega  i Irene Rigau pel 9N al TSJC  FOTO FERRAN SENDRA

VA DE DEMOCRÀCIA

En poc menys d’un mes, l’Estat espanyol farà front a la major amenaça al seu statu quo des de la mort del dictador: El referèndum d’independència que el Govern de Catalunya celebrarà el proper dia 1 d’Octubre. Referèndum que el Govern espanyol ja ha dit que no té cap intenció de deixar celebrar, amagant darrere de la Constitució espanyola una falta clara de voluntat política i tarannà democràtic.

Hi trobem els que s’oposen al fet que el poble de Catalunya decidesca lliurement el seu futur en les urnes i, enfront, els que defenen el dret a votar; tant d’aquells que volen la independència de Catalunya com dels que no la volen. En aquest context, els valencianistes no podem mostrar-nos indiferents en nom d’una falsa equidistància

Nosaltres, la societat valenciana, hem de vore aquest conflicte amb un especial interés, no només com a demòcrates, sinó per tots els vincles que ens uneixen amb Catalunya i la seua gent. I hem de ser conscients que la deriva autoritària i centralista de l’Estat espanyol usa ara el procés de Catalunya com a punta de llança, però és la mateixa deriva que obvia i ridiculitza les nostres demandes com a poble. Si no defensem el dret dels catalans i les catalanes a votar el seu futur com a poble, amb quina legitimitat defensarem front un Estat espanyol recentralitzador i hostil als nostres interessos, el dret a disposar dels recursos que generem, a emprar la nostra llengua, a vertebrar el nostre país, a augmentar, en definitiva, el nostre benestar?

És per tot açò que, les persones i organitzacions sotasignants, fem una crida a la participació i donem suport al referèndum del proper dia 1 d’Octubre perquè la societat catalana puga decidir lliurement el seu futur i no renunciem al fet que, quan la majoria de les Corts Valencianes així ho decidisca, el País Valencià també puga votar quin és el seu estatus polític entre la resta d’Estats i nacions del món.

Més de 800 persones han signat ja aquest manifest…

Els promotors:

JJ Pérez Benlloch – Periodista

Guillem Agulló Lázaro – Activista cívic

Octavi Monsonís Escriptor

Josep Barberà President d’Esquerra Republicana del País Valencià

Gemma Pasqual i Escrivà Escriptora

Vicent Maurí Mestre

Paco Sória President d’Esquerra Valenciana

Carme Jorques Membre de la Comissió Cívica d’Alacant per a la recuperació de la Memòria Històrica

Moisès Vizcaino Advocat i editor de Diari La Veu

Eliseu Climent – Editor i activista cultural

Francesc Viadel Periodista

Josep Escribano Filòleg

@VaDeDemocracia

País Valencià, Segle XXI © 2018 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER