L’Espill 54/55, no us el perdeu!

Gustau Muñoz

<Una carta als lectors, actuals i potencials, de L’Espill>

Ja tenim, ja teniu, a l’abast el nou L’Espill. Un número doble, el 54/55, de 300 pàgines, ple d’idees, històries i raonaments que ben bé us poden acompanyar aquest estiu tot just començat i que durarà uns quants mesos.

Un temps per a llegir. Per a llegir també assaig, literatura d’idees, càpsules de pensament, provocacions, incitacions al debat i a la reflexió.

Amb la serenitat del temps per davant, us convidem a buscar, comprar, llegir aquest nou L’Espill. Que trobareu a les bones llibreries, als llocs de venda habituals -o directament a la llibreria@uv.es.

I us convidem també a visitar la web de la revista: www.uv.es/lespill, on trobareu -a més dels textos en obert dels primers 50 números, sumaris i articles dels números recents- tota la informació necessària per seguir la publicació.

Vegeu ací baix l’índex del número 54/55, eloqüent per ell mateix. A més d’articles sobre el present històric, els desafiaments del nostre temps, la revolució russa, l’extrema dreta, l’arquitectura moderna, i molts i variats temes culturals i polítics, hi trobareu tres petits -però substanciosos-  dossiers o focus, dedicats a “La controvèrsia de Davos” (Cassirer/Heidegger), “El cinema d’Albert Serra” i “Llibres i biblioteques”.

Amb autors com ara Zygmunt Bauman, Richard Wolin, Ulrike Guérot, Enzo Traverso, Manel Ollé, Pau Viciano, Francesc Parcerisas, Francesc Foguet, Manuel Guerrero, Felip Martí Jufresa, Simona Skrabec, Enric Juliana i Paola Lo Cascio.. I textos traduïts per primera vegada al català de Martin Heidegger, Ernst Cassirer, Victor Serge…

Vosaltres mateixos jutjareu. Us demanem atenció i, si escau, un petit esforç de difusió, si penseu que la revista s’ho val. Si penseu que cal donar suport a una revista com aquesta. Amb els millors desitjos per a l’estiu i els (complicats) mesos que vindran després… Gustau Muñoz < Gustau.Munoz@uv.es > Codirector de L’Espill

 

*L’ESPILL / Núm. 54-55 <http://puv.uv.es/revista/l-espill-54-55.html>*   Editorial: *Somnàmbuls? *· Zygmunt Bauman, *L’era de la nostàlgia *· Richard Wolin, *Donald Trump,“el fals profeta” *· Ulrike Guérot, *Podem viure en un món sense fronteres?*· Anna I. Lopez, *L’extrema dreta valenciana* · Enzo Traverso, *El comunisme, una indagació sobre el terreny* · Pau Viciano, *Un kulak a la Plaça Roja. El “Viatge a Rússia” de Josep Pla *· Manel Ollé, *Set horitzons per a la propera quinzena* · Faust Ripoll, *Qui pot decidir? **Intel·lectuals contra la democràcia (directa)* · Joana Masó, Gerard Rosich, Felip Martí Jufresa, *Doble diàleg al voltant de “Vigir i badar”*· Manuel López Segura, *Per una renovació de la història de l’arquitectura moderna* · Francesc Foguet, *Maria Aurèlia Capmany i el teatre dels anys seixanta* · Robert Casas, *El franquisme com a patologia. “Pòlio, crònica d’una negligència”, d’Armengou i Belis *   La controvèrsia de Davos: Simona Skrabec, *L’origen de la postveritat o la importància del debat entre Heidegger i · Cassirer* · Ernst Cassirer, Martin Heidegger, *La disputa de Davos **· *El cinema d’Albert Serra: Àngel Quintana, *D’on venen les imatges d’Albert Serra? *· Manuel Guerrero, *Amb Albert Serra a Kassel* *· *Llibres i biblioteques: Francesc Parcerisas, *Tot desembalant (mentalment) la meva biblioteca* Manuel Arranz, *Els llibres han arruïnat la meua vida* Documents: Victor Serge, *La Revolució russa trenta anys després (Introducció de Pau Viciano)* *· *Converses: *”El Procés ha tingut elements de realisme màgic”· Conversa amb Enric Juliana*, per Paola Lo Cascio *· *Llibres: Francesc A. Martínez Gallego, *Divulgant els mitjans, historiant el periodisme (DDAA, Història del periodisme de Catalunya)* · Miquel Nicolás, *Renaixença o doble patriotisme* *redefinit? (Joan L Marfany, Nacionalisme espanyol i catalanitat)* · Carles Cabrera, *La història inacabada de Joan B. Culla (Joan B. Culla, El gran tsunami)*

 

País Valencià, Segle XXI © 2024 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER