Homenatge a Doro Balaguer

“Som hereus dels seus valors”

Homenatge pòstum a Doro Balaguer al Palau de la Generalitat (València, 3 de març 2017)

“El nou govern valencià se sent hereu dels valors de Doro Balaguer”, ha assegurat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en l’homentage al pintor i polític mort el passat 29 de gener a 85 anys d’edat. Un homenatge que ha reunit aquest divendres en el mateix Palau de la Generalitat, on s’ha instal·lat una petita selecció de les seues obres, un bon grapat de familiars i amics d’una persona que, segons el president de les Corts, Enric Morera, “va contribuir a fer una societat valenciana més digna, més culta i més arrelada”.

Amb la presència, entre altres, del conseller de Cultura, Vicent Marzà, l’escriptor i editor Gustau Muñoz ha recordat la figura de Balaguer, que formà part del Grup Parpalló als anys seixanta, va militar en el PCE, fou represaliat pel franquisme, contribuí a la recuperació de la figura del fotomuntador Josep Renau i va ser, ja en els vuitanta, un dels fundadors d’Unitat del Poble Valencià, formació valencianista que acabaria donant lloc a Compromís.

Muñoz ha destacat “l’enorme capacitat de resistència” de Doro Balaguer davant les contrarietats i en els temps més difícils, el seu compromís d’esquerres i valencianista, així com la seua disposició al diàleg. “Ens va ensenyar a no callar”, ha resumit. Enric Morera, d’altra banda, ha recordat les reunions i converses amb Balaguer i ha assegurat: “Jo vaig aprendre molt d’ell”.

(eldiario.es/cv, 3 de febrer 2017)

Ocultar publi X

País Valencià, Segle XXI © 2024 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER