Conferències i debats en homenatge a Manuel Ardit, del 7 de maig a l’11 de juny

La Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València ha organitzat una sèrie de conferències en homenatge a l’historiador Manuel Ardit, qui va morir el passat mes de desembre. La primera sessió està prevista per a aquest dimecres, 7 de maig, al saló Joan Fuster de la facultat (Avgda. Blasco Ibáñez).  Les investigacions de Manuel Ardit han resultat decisives i han propiciat una transformació de la manera d’entendre el passat valencià.

La primera conferència serà dimecres, a les 18 hores, a càrrec de Telesforo Hernández Sempere, de la Universitat de València, sota el títol ‘El último proyecto de investigación de Manuel Ardit: La casa Bertrán de Lis y la revolución liberal’. Presentarà l’acte Germán Ramírez Aledón. A les 19 hores serà Armand Alberola Romà, de la Universitat d’Alacant, qui parlarà sobre ‘Manuel Ardit i els estudis d’Història Rural al País Valencià’. Serà presentat per Isabel Morant Deusa.

Les conferències continuaran el proper 21 de maig, a les 18 hores, amb la intervenció de José Manuel Pérez García, de la Universidad de Vigo, qui reflexionarà sobre ‘Ardit demógrafo: su trascendencia y raíz de una profunda amistad’. La presentació serà de Joan Serafí Bernat Martí. A les 19 hores, serà el torn de Bernard Vincent, de l’École des Hautes Études en Sciences Sociales de París, qui parlarà sobre ‘Moriscos, economia y Sociedad’. Serà presentat per Rafael Benítez Sánchez-Blanco.

El 5 de juny, al Paranimf del Centre Cultural La Nau, a les 19 hores, està programada la conferència de Josep Fontana (Universitat Pompeu Fabra) titulada ‘Senyors, burgesos i camperols: una vella historia’. El presentador serà Pedro Ruiz Torres.

Finalment, al Centre de Cultura Contemporània, el dia 11 de juny, a les 18 hores, tindrà lloc la conferència de Joan Francesc Mira titulada ‘Manuel Ardit, una generació i un país’. Presentarà Vicent Olmos. Posteriorment, començarà una taula rodona, moderada per Toni Gisbert, amb la participació de Vicent Olmos, Enric Guinot, Antoni Furió, Carme García Monerris, Eva Serra, i Laura Guinot.

País Valencià, Segle XXI © 2024 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER