Exposició ‘Ciència i Cultura en la Guerra. L’Institut d’Estudis Valencians 1937-1938’

IEV

EXPOSICIÓ SOBRE L’INSTITUT D’ESTUDIS VALENCIANS (1937-1938)

Del 3 d’abril de 2014 al 18 de juliol de 2014. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 09:00 a 20:00.

 L’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt Universitat de València i CSIC), amb seu al Palau de Cerveró (a València, Pl. Cisneros), presenta a la Sala José Puche l’exposició ‘Ciència i Cultura en la Guerra. L’Institut d’Estudis Valencians 1937-1938’. La mostra, comissariada per Francesc Pérez Moragón i Edelmir Galdón Casanoves, ha comptat amb la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Grup de Recerca SANHISOC i l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

El projecte planteja com a objectiu principal recuperar la labor d’aquesta institució, que va suposar un dels projectes més ambiciosos per a l’impuls de la ciència i la cultura valenciana. La mostra, que es podrà visitar fins el dia 18 de juliol, representa la recuperació de la memòria històrica, ja que obri les seues portes al mateix emplaçament que va albergar la institució en 1937-38. Així mateix, reuneix alguns dels documents, actes i imatges que van configurar aquell moment històric, tot açò gràcies a préstecs de centres com la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, el Museu de Prehistòria de València, l’Arxiu de la Diputació de València, la Biblioteca Històrica de la Universitat de València, la Fundació Carles Salvador de Benassal (Castelló) i diferents aportacions de col·leccions privades com les de les famílies de Roberto Feo i  de Francesc Bosch Morata.

País Valencià, Segle XXI © 2020 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER