País Valencià, 1973

Gustau Muñoz

A l’editorial Pòrtic es va publicat el 1973 un llibre clau: “País Valencià, pels camins del retrobament”, de Josep Maria Soriano Bessó, amb articles i entrevistes sobre i amb els membres de la generació dels 60/70: Tarradell, Aracil, Cucó, Lluch, Perez Casado, Pérez Montiel, Tomàs Llorens, Ninyoles, Ferran Zurriaga, Raimon, Ovidi, Eliseu Climent (si!), Alpera, V. A. Estellés, , mossèn Josep Espasa, Enric Tàrrega, el futbolista Claramunt, JJ Pérez Benlloch, etc., a més d’aproximacions a la Nova Cançó, la problemàtica del camp, les festes, el Concili i el Postconcili, la taronja, la revista GORG (un butlletí bibliogràfic innocent que el franquisme va prohibir!), etc., etc. IMPRESCINDIBLE. PER SABER COM HA ESTAT EL TEMPS QUE ENS HA DETERMINAT.

Dona perspectiva històrica, fa veure com és de complex el descabdellament dels esdeveniments. La història recent valenciana -una fallida de la civilitzció- podria haver estat diferent, molt diferent. Per què va ser com va ser? No hi ha resposta concloent.

Aquest llibre dona indicacions fonamentals. No hi ha determinismes històrics. O potser sí, però fins a quin punt?

País Valencià, Segle XXI © 2024 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER