Profeta de la raó. Sobre Joan Fuster (Un llibre de Gustau Muñoz)

Joan Fuster fou un escriptor d’ampli espectre, un estudiós de la història social de la cultura, un referent cívic i polític àmpliament reconegut, un assagista i un pensador. Però també tenia alguna cosa profètica. Volia desvetllar consciències i transformar la realitat. Sovint se l’ha considerat una mena de “pare de la pàtria”, perquè va inspirar una renovació radical de l’autopercepció nacional i cultural dels valencians i també dels catalans i balears. Ara bé, Fuster era, de cap a cap, un il·lustrat, un fill de l’humanisme europeu, un racionalista que confiava en la paraula, l’argumentació i la lògica. Que indagava en els fets i plantejava els problemes, que aprofundia en la història i els mecanismes socials, en la infraestructura i en les superestructures. No apel·lava a mites, a essències místiques, a efusions o a emocions fàcils. Joan Fuster, profeta? Sí, potser una mica. Però un profeta de la raó.

Un llibre de Gustau Muñoz, publicat a l’editorial AFERS. Amb el contingut següent:

Profeta de la raó / Política i societat en el pensament de Joan Fuster / Joan Fuster, constructor de visions i paradigmes / Un pensament obert / Entre l’assaig i la filosofia / Joan Fuster i la industrialització valenciana / Llegir Joan Fuster al segle XXI / Commemorara Joan Fuster / Pare de la pàtria

País Valencià, Segle XXI © 2024 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER