Els qui no votaran Trump

Eliot Weinberger

Els afroamericans
Trump obté actualment un 0,1 % entre els afroamericans (En alguns districtes, no s’hi pot trobar ni un partidari). Tanmateix, Trump ha afirmat que quan es presente a la reelecció com a president, “Us garantesc que obtindré més del 95 % del vot afroamericà. Us ho promet. Perquè produiré”.

Dones
Trump: ‘No hi ha res que estime més que les dones, però les dones són molt diferents de com les presenten. Són molt pitjor que els homes, molt més agressives i, noi, poden ser intel·ligents!”

El modest
Entrevistador: “Amb qui parles consistentment –ja que tenim alguns problemes seriosos de política exterior arreu del món ara mateix–, amb qui consultes consistentment per tal que estigues preparat el dia u?” Trump: “Parle amb mi mateix, número u, perquè tinc un molt bon cervell i he dit un munt de coses”.

Amants de la pau
Trump: “Sóc bó en la guerra. He tingut un munt de guerres. Sóc realment bo en la guerra. En certa manera, m’agrada la guerra. Però només quan guanyem”.

Americans mexicans
Trump: “Els nostres líders són imbècils, els nostres polítics són imbècils, i el govern mexicà és molt més llest, molt més clar, molt més astut, i ens envien els dolents perquè no volen pagar per ells. I això és el que està passant, t’agrade o no”. “Estan empenyent la gent al nostre país… I són traficants de drogues i criminals de tota mena. Estem prenent els problemes de Mèxic”.

Dones
Trump: ‘L’estimes o l’odies, Donald Trump és un home que sap el que vol i fa el que cal per a obtenir-ho, sense tabús. Les dones troben el seu poder gairebé tant seductor com els seus diners”.

El Moralment Preocupat
Trump: “Em van preguntar: “Què pensa sobre el submarí (una tècnica de tortura), senyor Trump?” I vaig contestar: m’agrada. M’encanta. Crec que és genial”.

Veterans de Vietnam
Trump (sobre les malalties de transmissió sexual): “He estat molt afortunat respecte d’aquest món. És un món perillós aquí fora –que fa por, com Vietnam. Una cosa així com l’època de Vietnam. És el meu Vietnam personal. Em sent com un gran i molt valent soldat”. (Trump va rebre la baixa durant la guerra del Vietnam a causa d’un problema amb el peu, tot i que ja no pot recordar quin peu. En aquella època, era un jugador de futbol, esquaix i tennis).

Afroamericans
Trump: “Tinc una gran relació amb els negres”

Americans musulmans
Trump: “‘Són aquí. I jo ho he estat dient. Això serà com el cavall de Troia. Estem deixant que desenes de milers de persones aflueixen en aquest país i, en molts casos, aquest és el càncer des de dins. Això és una cosa que serà difícil i vostè sap que van junts, de manera que ningú sap realment qui és, què està succeint. Ells estan conspirant. Mantenen la trama, i això ha continuat durant tant de temps i tothom ho sap… “

Michael Bloomberg

Després que l’exalcalde republicà de Nova York recolzàs Clinton a la Convenció Democràtica (‘Triem una persona competent i en el seu sa judici”), Trump va dir: “Jo anava a colpejar un paio en particular, un paio molt petit, anava a colpejar tan dur aquest paio, que el seu cap giraria, no sabria què dimonis havia passat”

El basat en la realitat
Trump: “Isis està felicitant el president Obama. Ell és el fundador d’Isis. Ell és el fundador d’Isis, d’acord? Ell és el fundador. Va fundar Isis. I jo diria que la cofundadora va ser la torta Hillary Clinton”.

El gastrònom
Trump sobre McDonald: “Sóc una persona molt neta. M’agrada la netedat. Crec que és millor anar-te’n d’un lloc que no tens ni idea d’on ve el menjar. És un cert estàndard. L’única cosa sobre les grans franquícies: una mala hamburguesa, i pots destruir McDonald. Una mala hamburguesa, i Wendy i tots aquests altres llocs es queden fora del negoci”. Trump ha tuitejat fotos d’ell mateix menjant pollastre KFC en el seu avió privat i una cosa que es diu un ‘bol de taco’, desconeguda a Amèrica Llatina, amb el subtítol ‘I love hispans!’

Amants de la pau
Trump: “Amb el nuclear, el poder, la devastació és molt important per a mi”.

El lògic
Entrevistador: “Es parla de la Presidència i de qui té el dit sobre el botó. Els Estats Units no han utilitzat armes nuclears des de 1945. Quan ho hauria de fer?” Trump: “Bé, és una posició totalment del passat. I, saps, jo faig servir la paraula “imprevisible”. Vols ser imprevisible. I algú va dir fa poc – he fet un gran negoci. I la persona en l’altre costat va ser entrevistada per un diari. I com ho faria Trump això? I ells van dir: “És tan imprevisible”. I jo no sabia si ho deia de manera positiva o negativa. Va resultar que volia dir de manera positiva.

Mares amb nens
Com és ben sabut, a Trump no li agraden gens els costums habituals de campanya de donar la mà, besar nadons, mesclar-se en petites multituds. Prefereix adreçar-se a grans concentracions i després volar a una de les seues cases per la nit. Quan un nadó començà a plorar en una concentració a Virginia, va dir: “Estime els nadons. Senc eixe nadó plorar, m’agrada. Quin nadó. Quin nadó més bonic. No et preocupes, no et preocupes. La mare està per ací, no et preocupes, ja saps. És jove, bonic i saludable i això és el que volem”. Dos minuts més tard digué: “En realitat només feia broma, pots traure el nen fora d’ací. Crec que ella realment s’ha cregut que m’agrada tenir un nadó plorant mentre parle. Està BÉ. La gent no ho comprén. Està BÉ.”

Científics
Trump (a Twitter): “Aquesta merda tan cara de L’ESCALFAMENT GLOBAL ha d’aturar-se. El nostre planeta està congelant-se, enregistra baixes temperatures, i els nostres científics EG estan atrapats en el gel”. “Neva en Texas i Luisiana, es registren temperatures gelades rècord arreu del país i més enllà. L’escalfament global és un engany car!”

El no violent

Trump: “Em desfaré de les zones lliures d’armes en les escoles, i en les bases militars. El meu primer dia, està signat, D’ACORD? El meu primer dia.  Ja no hi ha més zones lliures d’armes”.

Els de mentalitat històrica
Trump (sobre com tractaria amb terroristes, invocant al General “Black Jack” Peshing a Filipines el 1909-13): “Estaven tenint problemes terroristes, igual que nosaltres. I capturà cinquanta terroristes que feien molt de mal i mataren molta gent. I agafà els cinquanta terroristes, i prengué cinquanta homes i submergí cinquanta bales en sang de porc -ho has sentit, veritat? Agafà cinquanta bales, i les submergí en sang de porc. I ordenà als seus homes que carregassen els seus rifles, i alineà les cinquanta persones, i dispararen a 49 d’eixes persones. I a la que feia cinquanta, li va dir: Torna amb la teua gent, i els dius el que ha passat. I durant 25 anys, no hi hagué ni un problema. Val? En vint-i cinc anys no hi hagué ni un problema”. (La història és aparentment una invenció de webs supremacistes blancs).

Amants de la pau
Trump: “Quan Iran, quan ells encerclen els nostres bonics destructors amb els seus petits vaixells, i fan gestos a la nostra gent que no els hauria d’estar permès de fer, seràn destruits.

Els educats
Trump (després de guanyar el caucus de Nevada): “Em guanyat amb els poc educats. Estime els poc educats”.

Amants de la pau

Trump: “Jo sé més sobre ISIS que els generals, cregueu-me… Jo els bombardejaria a tots”.

El no violent
Trump (en una concentració): “Potser hi ha algú amb tomates entre l’audiència. Si vegeu algú preparant-se per a llançar una tomata, noquejeu-los, ho farieu? De veritat? Simplement noquejeu-los -Us ho promet, jo pagaré els honoraris legals”.

Gold Star Mothers
Les Mares Estrella d’Or, desde la Primera Guerra Mundial, ha honorat els pares d’aquells que han mort en combat. (Ara que els Boy Scouts admeten gays, pot ser que siga l’ultima organització sacrosanta en els Estats Units.) El punt emocional més alt de la Convencó Democràtica fou l’aparició dels pares del capità de l’exèrcit dels Estats Units Humayun Khan, que va morir el 2004 per un cotxe bomba en Iraq. Criticant la proposta de Trump de prohibir l’entrada als musulmans, Khizr Khan digué: “Donald Trump, estàs demanant als americans que et confien el nostre futur. Deixa que et pregunte: Has llegit tan sols la constitució dels Estats Units? Jo et deixaré amb molt de gust el meu exemplar… Alguna vegada has anat al cementiri d’Arlington? Ves a mirar les tombes dels valents patriotes que moriren defensant els Estats Units d’America. Veuràs totes les religions, gèneres i ètnies. Tu no has sacrificat res ni a ningú”. Trump respongué, i continuà criticant els Khan durant setmanes. “Vaig ser atacat de mala manera en l’escenari, i tinc tot el dret a respondre”. Sobre sacrificis, digué: “Crec que he fet molts sacrificis. Treballe molt, molt durament. He creat milers i milers de llocs de treball, desenes de milers de llocs de treball, he construït grans estructures. He tingut molt de èxit. Crec que he fet molt”. La tomba de Humayun Khan en Arlington s’ha converit en una atracció turística.

Dones

Trump: “Si Hilary Clinton no pot satisfer el seu marit, què la fa pensar que pot satisfer Amèrica?

Xinesoamericans
Trump: “Quan els estudiants es van abocar a la Plaça Tiananmen, el govern xinès gairebé la va destruir. Van ser dolents, van ser horribles, però ho acabaren amb força. Això t’ensenya el poder de la força”.

El sense humor
Trump: “(Els saudites) s’aprofiten tant de nosaltres amb el petroli… i es riuen d’aquest país”. “Conec molta gent a Xina, conec molts dels grans homes de negocis, i s’estan rient de nosaltres”. “El món es riu de nosaltres”. “Després de Síria, els nostres enemics es riuen!”. “El govern mexicà ha estat rient-se de nosaltres durant molts anys”. “Els perses són grans negociadors. S’estan rient de l’estupidesa del tracte que estem fent”. “No ens podem permetre ja ser tan amigables i estúpids. El nostre país té problemes. ISIS s’està rient de nosaltres”,

Veterans
Trump: “Sapigueu que m’acaba de passar una cosa molt bona. Un home s’ha apropat i m’ha donat el seu Cor Porpra. Ha dit: “Aquest és el meu Cor Porpra. Tinc tanta confiança en tu”. I jo li he dit: “Tio, açò és una cosa gran. Sempre he volgut tenir el veritable Cor Porpra. Açò ha sigut molt més fàcil”. El Cor Porpra s’atorga a militars ferits o caiguts en combat. Després de la convenció, l’home digué als reporters que en realitat era una còpia d’un Cor Porpra.

Veterans de Vietnam 
Trump (sobre John McCain): “No és cap heroi de guerra. És un heroi de guerra perquè va ser capturat. M’agrada la gent que no va ser capturada, val? (McCain ha recolzat Trump des d’aleshores).

Científics
Trump (tweet): ‘The concept of global warming was created by and for the Chinese in order to make US manufacturing non-competitive.’ Asked by an interviewer to explain, he said: ‘I know much about climate change. I’d be – received environmental awards. And I often joke that this is done for the benefit of China. Obviously, I joke. But this is done for the benefit of China, because China does not do anything to help climate change. They burn everything you could burn; they couldn’t care less. They have very – you know, their standards are nothing. But they – in the meantime, they can undercut us on price. So it’s very hard on our business.’

The Morally Concerned
Trump: ‘The other thing with the terrorists is you have to take out their families, when you get these terrorists, you have to take out their families. They care about their lives, don’t kid yourself. When they say they don’t care about their lives, you have to take out their families.’ Rand Paul (responding at a Republican debate): ‘If you are going to kill the families of terrorists, realise that there’s something called the Geneva Convention we’re going to have to pull out of.’

El precís matemàticament
Trump ha piulat que les estadístiques d’homicidis mostren que el 81 % dels blancs assassinats ho han estat per negres. Segons el FBI, el 81 % dels blancs assassinats ho han estat per blancs.

Neocons
In August, fifty major Republican leaders and cheerleaders of the Contra War, the invasion of Afghanistan, the War on Terror and the Iraq War signed an open letter unironically stating that Trump ‘would be a dangerous president and would put at risk our country’s national security and well-being … Mr Trump lacks the character, values and experience to be president. He weakens US moral authority as the leader of the free world. He appears to lack basic knowledge about and belief in the US Constitution, US laws and US institutions.’ Neocons are particularly alarmed by Trump’s isolationism, his support of and by Vladimir Putin, eagerness to withdraw from Nato and most international defence and trade agreements, his mafia-style protection racket proposal to have nations pay for their defence, and his real estate wheeler-dealer-style proposal – take it or get nothing – to only pay back a percentage of the national debt.

Dones
Trump va interrompre Clinton 51 vegades durant el primer debat.

La família Bush
George Sr and Barbara have privately told friends they’re voting for Clinton. Laura has ‘hinted’ to the press that she supports Clinton. George Jr will not endorse anyone. Jeb recently said that it ‘would be a pretty powerful political statement’ if ‘everybody didn’t vote’ this year.

Amants de la pau
Trump supports nuclear weapons for South Korea and Japan: ‘And frankly, the case could be made, that let them protect themselves against North Korea. They’d probably wipe them out pretty quick … And if they fight, you know what, that would be a terrible thing, terrible. Good luck folks, enjoy yourself. If they do, they do.’

Contribuents
In the first debate, when Clinton speculated that Trump had not released his tax returns because they would show that he doesn’t pay any taxes, he interrupted to say: ‘That makes me smart.’ A week later, it was revealed that Trump took a loss of over $900 million on his 1995 returns, meaning he probably had to pay no taxes for the next 18 years. Rudolph Giuliani, Trump’s most ubiquitous supporter, commented: ‘The man’s a genius. He knows how to operate the tax code for the people that he’s serving. Don’t you think a man who has this kind of economic genius is a lot better for the United States than a woman … ?’

The Overweight
At the debate, Trump walked into Clinton’s trap when she mentioned Alicia Machado, Miss Universe 1996, whom Trump had called ‘Miss Piggy’ for gaining weight at the time and ‘Miss Housekeeping’ because she is Latina. Trump cannot stand to be criticised by someone he considers a ‘loser’ and Machado was on television telling tales of Trump’s humiliation of her twenty years ago. Five days later, at three in the morning, Trump was still attacking Machado on Twitter. Further Trump ‘fat-shaming’– as they now say – remarks about movie stars (including Kim Kardashian when she was pregnant) and Trump employees were quickly uncovered by Cosmopolitan and other periodicals devoted to self-image. It is estimated that two-thirds of Americans are overweight.

Diplomàtics
Seventy-five former career ambassadors and retired State Department officials, who traditionally have no party affiliations, have signed a letter calling Trump ‘ignorant’ and ‘entirely unqualified’.

Perruquers
Trump és un insult a la professió.

The Self-Made
Trump: ‘My entire life, I’ve watched politicians bragging about how poor they are, how they came from nothing, how poor their parents and grandparents were. And I said to myself, if they can stay so poor for so many generations, maybe this isn’t the kind of person we want to be electing to higher office. How smart can they be? They’re morons.’

El modest
Trump: “La meua bellesa és que sóc molt ric”.

The Reality-Based
Trump: ‘There are at least two million, two million, think of it, criminal aliens now inside of our country, two million people, criminal aliens. We will begin moving them out day one. As soon as I take office. Day one … Day one, my first hour in office, those people are gone. And you can call it “deported” if you want. The press doesn’t like that term. You can call it whatever the hell you want. They’re gone. Beyond the two million, and there are vast numbers of additional criminal illegal immigrants who have fled, but their days have run out in this country. The crime will stop. They’re going to be gone. It will be over. They’re going out. They’re going out fast.’

The Historically Minded
Trump: ‘I watched when the World Trade Center came tumbling down. And I watched in Jersey City, NJ, where thousands and thousands of people were cheering as that building was coming down. Thousands of people were cheering.’ Trump (the following day, to George Stephanopoulos): ‘It was on television. I saw it. It was well covered at the time, George. Now, I know they don’t like to talk about it, but it was well covered at the time. There were people over in New Jersey that were watching it, a heavy Arab population, that were cheering as the buildings came down. Not good.’ (No one knows how Trump saw this on television.)

The Gastronomically Inclined
Richard Ford: ‘I’m sure that I could not have dinner alone with Mr Trump in my favourite restaurant in Paris. He’d ruin it.’ (In contrast, if Ford ‘decided to tell President Obama … about ordering the cod at Sur le Fil next time he’s in Paris … he’d listen and at least try to remember’.)

The Historically Minded
Rudolph Giuliani: ‘Before Obama came along, we didn’t have any successful radical Islamic terrorist attacks in the US. They all started when Clinton and Obama came into office.’

Members of Functional Families
Trump (on his daughter Ivanka): ‘She does have a very nice figure. I’ve said if Ivanka weren’t my daughter, perhaps I’d be dating her.’ ‘Yeah, she’s really something, and what a beauty, that one. If I weren’t happily married and, ya know, her father…’

Afroamericans
Trump: ‘Our African-American communities are absolutely in the worst shape they’ve ever been in before. Ever. Ever. Ever.’ Obama: ‘You know, I think even most eight-year-olds will tell you that whole slavery thing wasn’t very good for black people.’

El no violent
Trump: ‘If [Clinton] gets to pick her judges – nothing you can do, folks. Although, the Second Amendment people. Maybe there is. I don’t know.’

Tradicionalistes
És quasi segur que si Trump és elegit, Melania Trump serà la Primera Dama en haver posat per a fotos de pornografia suau “xica sobre xica”.

Afroamericans i jueus
Trump: “Paios negres comptant els meus diners! Ho odie. L’única mena de gent que vull que compte els meus diners són petits paios que duen quipa tots els dies”.

Dones
Com a governador d’Indiana, vice-presidential candidate Mike Pence promoted and signed into law the requirement that a woman who has an abortion must hold a funeral for the foetus and pay for it.

The Reality-Based
Trump: ‘President Obama and Hillary Clinton … support the release of dangerous, dangerous, dangerous criminals from detention.’

Mexican Americans (and Language Precisionists) 
Trump: ‘We will build a great wall along the southern border. And Mexico will pay for the wall. One hundred per cent. They don’t know it yet, but they’re going to pay for it. And they’re great people and great leaders but they’re going to pay for the wall. On day one, we will begin working on intangible, physical, tall, power, beautiful southern border wall.’

The Reality-Based
Trump (on Iraq): ‘You know, it used to be to the victor belong the spoils. Now, there was no victor there, believe me. There was no victor. But I always said: Take the oil.’

The Reality-Based
Deport 11 million undocumented immigrants by creating a ‘new special deportation task force’. Register all Muslims in the US in a database. ‘A total and complete shutdown of Muslims entering the United States’. Or: ‘suspend immigration [of anyone] from areas of the world where there is a proven history of terrorism.’ (France? Belgium?) Or: only suspend immigration of Muslims from those areas. Or: ‘suspend immigration from regions linked with terrorism until a proven vetting method is in place.’ Vetting will ‘screen out any who have hostile attitudes toward our country or its principles, or who believe that Sharia law should supplant American law’. ‘We want to make sure we’re only admitting those into our country who support our values and love – and I mean love – our people.’

El modest
Trump: ‘I fully think apologising’s a great thing – but you have to be wrong. I will absolutely apologise sometime in the hopefully distant future if I am ever wrong.’

The Easily Astonished
Trump: ‘I love women. They’ve come into my life. They’ve gone out of my life. Even those who have exited somewhat ungracefully still have a place in my heart. I only have one regret in the women department – that I never had the opportunity to court Lady Diana Spencer.’

The Easily Repelled
Trump: “Els meus dits són llargs i bonics, com ho són també, i això està ben documentat, moltes altres parts del meu cos”.

Els qui no busquen consell
Trump: “El meu coeficient intel·lectual és un dels més alts, i tots ho sabeu! Si us plau, no us sentiu estúpids o insegurs. No és culpa vostra”.

Publicat a The London Review of Books, octubre 2016

País Valencià, Segle XXI © 2024 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER