Rita, hui sí que fa #caloret

Javier Cid

Ara fa uns tres dies que Rita Barberá ha sigut, una vegada més, protagonista de la disbauxa popular i la vergonya política del País Valencià. No obstant, tot s’ha de dir, la molt honorable alcaldessa de València ha assolit el seu objectiu: la posada de València al mapa del món, com ella sempre ha perseguit. Des de l’inici dels seus projectes megalòmans com la Ciutat de les Arts i les Ciències, la Fórmula 1, la America’s Cup o el Open de Tenis a l’Àgora de València, Rita sempre s’ha omplit la boca dient que València era capital del món i coneguda en “tot lo món”.

Doncs de nou ho has aconseguit, estimada Rita, has assolit el trending tòpic mundial amb el teu ja famós #caloret i València torna a ser el centre de les mirades mundials gràcies al teu ridícul parlant la llengua dels valencians. Després de quasi vint-i-quatre anys al front del Cap i Casal, no saps ni parlar la llengua autòctona de totes eixes persones a les que governes. Vas sentir com t’escridassaven mentre tu els feies avergonyir amb la pila d’errors que vas dir en la Cridà de les Falles, “les millors festes del món”?

No, clar que no ho vas voler sentir, perquè tu continuaves xarrant com si la xiulada no anara amb tu. Evidentment, no és la primera volta que t’ho fan, ja han sigut múltiples les teues sabatades i les teues mamarratxades que han provocat la ira dels ciutadans valencians per les xarxes socials com ara quan vas proposar que es despenalitzaren els regals als polítics, quan vas decidir que era una bona idea carregar-te mig barri del Cabanyal per a fer l’avinguda de Blasco Ibáñez fins la mar o quan es va fer saber que eres la política millor pagada de tot l’Estat espanyol.

Per sort, la societat valenciana hui sí que està desperta, ja sent el caloret de les Falles i no accepta més les teues actituds infames i pròpies d’una persona sense cultura i sense realitat social. Sí, Rita, ja has aconseguit que et facen una cançó a l’Hormiguero, un veriueu-ho de Xavi Castillo i que centenars d’imatges i vídeos amb el teu semblant recorrent tota la xarxa i recordant la teua fama d’alcohòlica, la incultura que has imposat a l’educació valenciana o les teues paraules xafogoses. Ja has tornat a posar a València al mapa del món.

Però una cosa t’he de dir, senyora Barberá, si tingueres un mínim de decència política i de vergonya personal, dimitiries de l’alcaldia perquè “un mal dia” el pot tindre qualsevol, però no saber dominar i parlar el valencià no és cosa d’un mal dia. La teua multiplicitat d’errors tenen més a veure amb que no tens ni idea de parlar el valencià.

Ves-te’n abans de que perdes estrepitosament les eleccions de maig i siguem nosaltres els que, per fi, després de més de dos dècades, riguem ben a gust al veure’t fora de la política valenciana i no ens representes mai més de cara al món. Però estigues tranquil·la, Rita, amb tots els diners que has guanyat a costa nostra, podràs ben bé anar-te’n a prendre el caloret de qualsevol platja de València, a alguna de les de la contornà o fins i tot, marxar ben lluny i deixar-nos tranquils que puguem parlar la nostra llengua que tant has maltractat durant tots aquests anys. Adéu-siau, Rita.

País Valencià, Segle XXI © 2024 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER