Valencians pel Canvi exigeix la dimissió d’Alberto Fabra i la convocatòria d’eleccions anticipades

VpC

El tancament de RTVV anunciat pel Consell de la Generalitat encapçalat pel PP, i presidit per Alberto Fabra, mostra de nou la incapacitat política d’un govern esgotat, desbordat, víctima dels  seus propis errors, un govern que no sap governar i que actua amb precipitació irresponsable.

S’inscriu en una línia absolutament destructiva de desmantellament de les infraestructures econòmiques, polítiques i institucionals de què s’havia dotat la societat valenciana per garantir el seu desenvolupament i projecció.

Al llarg de vint anys de govern del PP el País Valencià ha vist greument deteriorat el seu territori víctima de l’especulació més atrabiliària, s’ha afeblit fins al límit l’economia productiva, ha augmentat brutalment l’atur, ens hem quedat sense entitats financeres pròpies en desaparèixer bancs i caixes d’arrel valenciana, l’ensenyament i la sanitat públics han patit duríssimes agressions, es redueixen els nivells de renda, els col·lectius més vulnerables i dependents són abandonats,  les perspectives vitals de milers de valencians s’han enfosquit dramàticament. Trist balanç del govern del PP a la Generalitat Valenciana, marcat per un rosari espectacular de casos de corrupció que han atret tristament l’atenció internacional sobre el País Valencià, ara completat amb l’anunci del tancament d’un servei bàsic com RTVV.

Aquest anunci d’una mesura de dubtosa legalitat (perquè la RTVV figura a l’Estatut d’Autonomia i respon a una Llei de les Corts Valencianes) ratifica encara una vegada més la irresponsabilitat d’un govern que no sap acatar les sentències judicials, i que no dubta a agredir els treballadors i posar en risc un dret bàsic com és la informació, i un pilar de l’autogovern.

Perquè la RTVV respon fundacionalment a la lògica de salvaguardar la llengua, de potenciar la comunicació pública en valencià, d’institucionalitzar el País i consolidar l’autogovern. El PP sembla que no vol saber-ne res. Més aviat ha contemplat tothora RTVV com un instrument, com un territori de saqueig, de negoci, d’extracció de recursos, de clientelisme, com un mitjà de propaganda partidista. Caldrà depurar responsabilitats. Alguns han fet un mal ús de les seues responsabilitats públiques. Alguns s’han enriquit de manera il·legal a recer de la televisió pública dels valencians, i hauran de retre comptes davant la Justícia i davant l’opinió pública.

Trista herència d’un govern esgotat, incapaç de gestionar correctament i de manera responsable, que ha traït principis bàsics de la convivència i el pluralisme inscrits amb belles paraules als textos legals vigents.

Per tot això, Valencians pel Canvi considera que ha arribat l’hora de posar fi a un govern que no governa, que ha mostrat a bastament la seua incompetència per fer front als greus problemes que angoixen els valencians i valencianes.

Per tot això, Valencians pel Canvi exigeix la dimissió d’Alberto Fabra i el Consell de la Generalitat, la dissolució de les Corts i la convocatòria immediata d’eleccions anticipades. Unes eleccions que permetran pronunciar-se al poble valencià i obrir una nova etapa marcada pel sentit de la responsabilitat històrica, en un esperit d’esforç col·lectiu compartit, de diàleg i de convivència. Per salvaguardar el present i el futur dels valencians.

 

Valencians pel Canvi

València, 6 de novembre 2013

 

País Valencià, Segle XXI © 2021 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER