Madrid apuja la temperatura

David Miró

José María Aznar va demanar a Rajoy que cal fer notar a Artur Mas que els seus actes tenen conseqüències. Doncs bé, aquesta teràpia de xoc ja ha començat. De manera subtil, però imparable, el govern espanyol ha començat una guerra psicològica que té com a objectiu principal desestabilitzar Artur Mas.

Però ara no ho fan, com pensaven abans, perquè creguin que si s'anul·la el president el procés s'esvairà. Això ja saben que no passarà. Ara l'estratègia és diferent. Evidentment saben que humiliant el màxim representant del poble català la temperatura sobiranista es dispararà, però no és un error de càlcul. Ara consideren que si apugen uns graus més la tensió, CiU esclatarà, ERC i la CUP s'enlairaran i la via independentista s'endinsarà en una fase de bloqueig. Ara ja no es tracta d'esperar que el procés es desinfli, sinó de fer-lo inviable, impracticable, impossible, en definitiva. I per això cal convertir la senda sobiranista en un pedregar on cada pas, cada avenç, sigui un autèntic malson.

Publicat a Ara el 22 d'octubre de 2013

zp8497586rq

País Valencià, Segle XXI © 2024 Tots els drets reservats

Desenvolupat per disEdit
a partir de WPSHOWER